Zermelo en Roostersync

Tot voor kort ondersteunde Roostersync Cloud alleen Magister en Eduflex als bron voor het lesrooster. Wij zijn de afgelopen weken samen met het Calvijn college uit Goes aan het kijken geweest of we ook een koppeling konden realiseren met Zermelo.

En vanaf deze week kunnen wij deze koppeling ook aan alle andere scholen die gebruik maken van Zermelo, aanbieden.

Zermelo is een vooruitstrevend roosterprogramma voor (middelbare) scholen. Ze hebben een api waarvan iedereen de documentatie kan vinden op internet. Dit is altijd een goed startpunt. Met wat hulp van de helpdesk van Zermelo, hebben wij de beste manier gevonden om uit te vinden welke docenten mogelijk roosterwijzigingen hebben en wat dan precies het rooster van die docenten is.

Elke 5 minuten wordt er gekeken of er misschien docenten zijn met roosterwijzigingen en als die er zijn worden deze roosterwijzigingen meteen verwerkt in de persoonlijke agenda van de betreffende docent. Op deze manier kunnen wij stellen dat elke wijziging in het rooster binnen maximaal 6 minuten ook in de agenda’s is aangepast.

Meer informatieGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *