Roostersync Cloud

Zou het niet makkelijk zijn als je een docent gewoon een vergaderverzoek kan sturen, zonder dat je naar zijn rooster hoeft te kijken? Met Roostersync cloud wordt het rooster in de primaire agenda gezet.

Voordelen

Wat zijn de voordelen van het lesrooster in de primaire agenda?

 • Docenten kunnen eenvoudig onderling vergaderingen plannen via de Outlook planningsassistent, aangezien de agenda ook alle lessen bevat kan je daar makkelijk omheen plannen.
 • De beschikbaarheid van de docenten wordt automatisch bijgewerkt. Skype for business en Microsoft Teams houden namelijk rekening met de persoonlijke agenda.
 • De roosteritems in je agenda, hebben een aparte categorie. En krijgen automatisch een aparte kleur, die door de gebruiker is aan te passen.
 • Eenvoudig het rooster op al je apparaten (die Office 365 agenda’s ondersteunen), Outlook, iPhone en Android.

Hoe werkt het?


Roostersync haalt een lijst op van mailboxen die gesynchroniseerd moeten worden. Dit kan door middel van het ophalen van een Office 365 groep of via de api of de webservice van het roosterpakket. Vervolgens gaan wij al deze mailboxen synchroniseren.

 1. Lesrooster voor mailbox ophalen
 2. Kijken wat de verschillen zijn met de huidige agenda
 3. Wijzigingen synchroniseren

Vereisten

Voor Roostersync cloud zijn de volgende zaken nodig:

Input Output


Wij kunnen in principe elk roosterpakket met een API ondersteunen, voor deze roosterpakketten is de koppeling al klaar.

 • Paralax – Eduflex, sinds november 2018 bieden wij een koppeling tussen Eduflex (via de webservice) en Office 365.
  Via deze koppeling kunnen wij roosters voor docenten en klassen synchroniseren.
 • Magister, sinds juli 2017 bieden wij een koppeling aan tussen Magister en Office 365.
  Via deze koppeling kunnen wij persoonlijke roosters voor docenten en leerlingen (bijna) real-time synchroniseren.
 • Zermelo, sinds maart 2019 bieden wij een koppeling aan tussen Zermelo en Office 365.
 • WebUntis, wij zijn sinds april 2019 aan het testen met een koppeling tussen WebUntis en Office 365
Roostersync cloud kan momenteel gekoppeld worden aan:

 • Office 365
  De beheerder dient eenmalig onze applicatie toegang te verlenen en vervolgens kunnen wij via Azure een token ophalen om de agenda’s bij te werken.
 • Exchange (vanaf 2013 SP1)
  Onze applicatie heeft een lokaal account nodig met auteursrechten op de agenda’s. De beheerder kan dat aanmaken via powershell (script en uitleg)
Voor de volgende roosterpakketten willen wij graag met een school kijken of wij op korte termijn een koppeling kunnen realiseren:

 • Somtoday

Cloud oplossing

Roostersync wordt meestal als cloud-oplossing afgenomen. Dit betekent dat wij de benodigde software zullen installeren op onze eigen server. Wij zorgen voor het beheer en het monitoren van de software. Als school hoef je dus geen server te installeren, logbestanden in de gaten te houden of updates van onze software uit te voeren.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak, wij lichten dan alles toe en zullen een passende offerte voor jullie maken.

Neem contact met ons op

Samenwerken en transparantie bij Nimeto Utrecht

Omdat we samenwerken en transparantie binnen Nimeto graag willen blijven bevorderen, hebben we in het najaar van 2019 contact gezocht met Stephan, van het bedrijf Roostersync B.V.. Binnen een maand was alles in kannen en kruiken; Zowel technisch als functioneel. Via de korte lijnen en de pragmatische samenwerking hebben we razendsnel deze innovatieve ‘quick win’ … Meer lezen over Samenwerken en transparantie bij Nimeto Utrecht

GSG Guido Magister

Samen met GSG Guido uit Amersfoort hebben wij Roostersync to Office365 aangesloten op Magister. Sinds 25 juli 2017 krijgen alle docenten en een kleine groep scholieren (als proef) hun lesrooster automatisch in de agenda van Office 365. De roostermaker heeft niks aangepast aan zijn manier van werken, omdat alles volledige automatisch gaat.

Katholieke Pabo Zwolle – Eduflex

Enige tijd geleden werden wij benaderd door Katholieke Pabo Zwolle, met de vraag of wij Roostersync ook voor deze school konden uitrollen. Zij maakte gebruik van Eduflex, een roosterpakket waar we eerder een database koppeling mee hebben gerealiseerd. Eduflex heeft echter ook een webservice, dit het mogelijk maakte om ook vanuit onze Roostersync cloud een … Meer lezen over Katholieke Pabo Zwolle – Eduflex