Roostersync Cloud

Zou het niet makkelijk zijn als je een docent gewoon een vergaderverzoek kan sturen, zonder dat je naar zijn rooster hoeft te kijken? Met Roostersync cloud wordt het rooster in de primaire agenda gezet.

Cloud oplossing

Deze versie van Roostersync is een cloud-oplossing. Dit betekent dat wij de benodigde software zullen installeren op onze eigen server. Wij zorgen voor het beheer en het monitoren van de software. Na de initiële configuratie heb je er als school geen omkijken meer naar. Een van de stappen is dat de Office 365 beheerder van jullie school onze applicatie eenmalig toegang dient te verlenen tot de agenda’s. Of bij het gebruik van een lokale Exchange installatie dient er een speciaal account gemaakt te worden.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak, wij lichten dan alles toe en zullen jullie een passende offerte geven.

Voordelen

Wat zijn de voordelen van het lesrooster in de primaire agenda?

 • De planningsassistent in Outlook werkt weer. Alle docenten hebben een digitale agenda die hun actuele lesrooster bevat.
 • De beschikbaarheid van de docenten wordt automatisch bijgewerkt. Skype for business houdt namelijk rekening met de persoonlijke agenda.
 • De roosteritems in je agenda, hebben een aparte categorie. En krijgen automatisch een aparte kleur, die door de gebruiker is aan te passen.
 • Eenvoudig het rooster op al je apparaten (die Office 365 agenda’s ondersteunen), Outlook, iPhone en Android.
 • Een notificatie voor elke les (indien gewenst).

Hoe werkt het?

 1. Roostersync haalt via een API uit het bestaande roosterpakket voor welke docenten de agenda mogelijk gesynchroniseerd moet worden.
 2. Per docent wordt vervolgens gekeken welke roosterafspraken er volgens het roosterpakket in zijn/haar agenda zouden moeten staan.
 3. Als er verschillen zijn tussen de lessen in het roosterpakket en de afspraken in de persoonlijke agenda, worden die verschillen gesynchroniseerd.

Vereisten

Voor Roostersync cloud zijn de volgende zaken nodig:

 • Een Office 365 account of een lokale Exchange omgeving (2013 SP1 of hoger)
 • Een rooster-/administratiepakket met een API of een webservice:
  • Magister, recentelijk hebben wij een koppeling gerealiseerd tussen Magister en Office 365. Het rooster voor alle docenten (en scholieren) kan bijna realtime gesynchroniseerd worden.
  • Zermelo, van dit roosterpakket is bekend dat het een API heeft, echter kunnen wij de koppeling pas realiseren als wij via een school toegang krijgen.

Geen Office 365?

Gebruiken jullie Magister of een roosterpakket met een API, dan kunnen wij deze cloud oplossing ook aan jullie on-premise Exchange server (vanaf 2013 SP1) koppelen, via een lokaal account met auteursrechten op alle mailboxen.
Daarnaast bieden wij voor een aantal roosterpakketen een on-premise installatie van Roostersync aan.

Ander roosterpakket?

Momenteel is deze software geschikt voor Magister. Dit betekent niet dat jullie geen gebruik kunnen maken van deze software. Mogelijk kunnen we ook op jullie roosterpakket aansluiten.

Er zijn verschillende andere pakketen met een API, maar dit kunnen we niet implementeren zonder het te kunnen testen.

Neem contact met ons op


GSG Guido Magister

Samen met GSG Guido uit Amersfoort hebben wij Roostersync to Office365 aangesloten op Magister. Sinds 25 juli 2017 krijgen alle docenten en een kleine groep scholieren (als proef) hun lesrooster automatisch in de agenda van Office 365. De roostermaker heeft niks aangepast aan zijn manier van werken, omdat alles volledige automatisch gaat.