Samenwerken en transparantie bij Nimeto Utrecht

Omdat we samenwerken en transparantie binnen Nimeto graag willen blijven bevorderen, hebben we in het najaar van 2019 contact gezocht met Stephan, van het bedrijf Roostersync B.V.. Binnen een maand was alles in kannen en kruiken; Zowel technisch als functioneel.

Via de korte lijnen en de pragmatische samenwerking hebben we razendsnel deze innovatieve ‘quick win’ kunnen bewerkstelligen.

Dankzij Roostersync staat voortaan bij elke Nimeto docent zijn/haar rooster in diens outlookagenda. Transparant voor de hele organisatie en laagdrempelig in gebruik.

Door de verbeterde zichtbaarheid en vindbaarheid van roosters is bijvoorbeeld het plannen van overleggen bij Nimeto veel makkelijk geworden en het ondervangt veel vragen van studenten over docentroosters.

Jelle van Baggem – Informatiemanagement – Nimeto Utrecht

In oktober 2019 hebben we samen met Jelle van Baggem in zeer korte tijd Roostersync uitgerold. Wij synchroniseren gedurende de hele dag het lesrooster en de persoonlijke afspraken van docenten uit Magister rechtstreeks met Office 365.

Willen jullie hier ook meer informatie over, kijk dan vooral even naar de productomschrijving of neem contact met ons op.

Katholieke Pabo Zwolle – Eduflex

Enige tijd geleden werden wij benaderd door Katholieke Pabo Zwolle, met de vraag of wij Roostersync ook voor deze school konden uitrollen. Zij maakte gebruik van Eduflex, een roosterpakket waar we eerder een database koppeling mee hebben gerealiseerd.

Eduflex heeft echter ook een webservice, dit het mogelijk maakte om ook vanuit onze Roostersync cloud een koppeling te realiseren.

Om het rooster te kunnen synchroniseren naar Office 365 hebben we niet alleen het lesrooster nodig, maar we hebben ook een bron nodig voor de koppeling tussen de roostercode van een docent en zijn email adres. Samen met Katholieke Pabo Zwolle hebben we gezocht naar de beste oplossing. Inmiddels hebben we een extra bron gerealiseerd voor deze informatie. We kunnen die gegevens nu rechtstreeks uit Office 365 ophalen.

Voor Katholieke Pabo Zwolle synchroniseren wij sinds november 2018 het rooster van alle docenten vanuit Eduflex (via de webservice) naar de persoonlijke agenda in Office 365.

Bronnen:

  • Office 365 groep, voor de docentcode en het emailadres van alle docenten
  • Eduflex webservice, voor het lesrooster per docent op basis van de roostercode

Meer informatie over deze koppeling